Duurzaamheid en biologische landbouw

Dan verwacht je een artikel, dat gaat over de voordelen van de biologische landbouw. 

Nee dus. Als we het over duurzaamheid hebben, denken we meestal aan technische oplossingen zoals zonnepanelen, douche-wtw, zonneboiler, warmtepompen, windmolens, enz.. Ik heb ze ook bijna allemaal. Best leuk. Absoluut een hoger rendement dan geld op de spaarrekening. Ik hoef het maar eenmalig te doen. En, kijk eens hoe duurzaam ik ben?!

De volgende stap is veel moeilijker. Hoe worden wij door de week ook duurzamer? Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat duurzaamheid een andere houding vergt van ons zelf. Dan moet je uit je comfortzone stappen. Ben je bereid om ook dagelijks duurzamer te worden.  Als consument zou je jezelf moeten afvragen: Is wat ik nu eet lekker? Hoe is het gemaakt? Waar is het gemaakt? Ga eens kijken waar ons eten vandaan komt. En koop bij de lokale, biologische boer.

Wat is dan mijn rol hierin? Als je dan langs komt dan zorg ik ervoor dat je ook echte voeding kunt kopen. Met een goede smaak. Niet alleen in je mond, maar ook met respect voor dieren, boeren en de natuur. 

Vincent de Wolff, biologisch tuinder in Oosterhout

www.sophiastuin.nl